fbpx
Aktiviteter,  Barn,  Familie- og hverdagsliv

15 aktiviteter du kan gjøre med barna – helt gratis!


Synes du det innimellom kan være litt vanskelig å skulle finne på noe med barna? Hender det du tenker at alle andre tar med barna på så mye spennende, mens du verken har kapasitet eller kanskje heller råd til å stadig vekk gjøre alt det ”alle andre” gjør?


Aktiviteter med barna trenger ikke være så avansert. Det du tenker kan virke kjedelig eller ensformig, kan barna synes er veldig morsomt, og ofte vil de gjøre det samme mange ganger fordi de husker at det var så hyggelig forrige gang. Ikke trenger det være så kostbart heller. Barn er som regel fornøyd med bare å være sammen med deg, uten forstyrrelser fra tv eller tlf.

Jeg spurte min 9-åring, hva hun synes er gøy å gjøre sammen med mamma. De fleste av aktivitetene hun ramset opp, var faktisk helt gratis. Jeg ba henne velge sine 5 favoritter:

1. Ta bomba (Hoppe i snøen)
2. Skitur
3. Spille spill
4. Ake
5. Perle


Så selv om vi også gjør aktiviteter som koster penger innimellom, er det ikke de hun husker som de beste, selv om det også var hyggelig.
Så kos deg med barna og helt gratis aktiviteter med god samvittighet!Her er flere tips til aktiviteter som du kan gjøre med barna, som heller ikke koster penger:

1. Ta en utflukt til stranden - vann og sand slår aldri feil uansett årstid
2. Sykkeltur
3. Mate endene i parken
4. Lek med ball på fotballbanen
5. Lag et mini-spa sammen hjemme
6. Steke vafler og lage butikk
7. Gå på Pokemon-jakt
8. Ta en skogstur 
9. Lag barnas restaurant
10. Male på treplanker og stein


Vil du vite hvordan du kan få mer tid til å gjøre flere hyggelige aktiviteter sammen med barna?