fbpx
Aktiviteter,  Barn

5 tips til aktiviteter du kan gjøre når du er alene med barna i sommer!

Å være alene med barna i ferien, kan ofte være utfordring, ikke det at det ikke er det året rundt. Men ofte har både vi voksne og barna store forventninger til ferien. Vi skal slappe av og kose oss, og vi skal være mye sammen og gjøre hyggelig ting, men så er vi også sammen 24/7.

Hver sommer siden vi fikk barn, har jeg vært noen uker alene med barna, mens mannen min har fikset og bygget i hus og hage. Og selv om vi har reist av gårde og vært på ferie de fleste ganger (ellers hadde ikke mannen min fått gjort noe), er det ikke til å stikke under en stol at det er veldig intenst, og det er ikke mye tid til seg selv gjennom dagen.

I år skulle det endelig bli annerledes!
Så for å unngå at han også i år skulle bli stående hjemme med husprosjekter, booket vi en sommerhytte på Sørlandet i 4 uker. Og som vi har gledet oss til det! Og vi hadde alle og enhver av oss nedtelling til avreise. Gledet oss ordentlig til å ha masse tid sammen, ta ting på sparket og til og med få slappet masse av og trent litt. Komme inn i gode vaner og samtidig kose oss.

Men, dessverre skulle det ikke bli sånn som vi så for oss i år heller.
En krise på jobben hans førte til at han måtte jobbe store deler av ferien. Han kan gjøre noe herfra, men det er endel møter som krever hans tilstedeværelse, så denne uka har han vært i Oslo og jobbet hele uka.

Men, jeg klager virkelig ikke jeg altså! Det er overhode ikke synd på oss! Her bor vi i fantastiske omgivelser og har et like fantastisk vær –hver dag!
Og vi trøster oss med at vi i alle fall ikke måtte avlyse ferien vår, som vi jo hadde måttet gjort om vi hadde reist utenlands.

Men som sagt, selv om det er veldig hyggelig, er det veldig intenst, og store deler av tida krever det at jeg har en plan om hva som skal skje, sånn at det også blir litt enklere for min egen del. Det er også viktig å informere barna om hva som står på agendaen, gjerne kvelden før, slik at de rekker å innstille seg på det.

Å være ”bare hjemme” hver dag, enten vi er bortreist eller hjemme, krever gjerne litt mer, synes jeg, fordi barna oftere kjeder seg og det blir gjerne litt mer mas og krangling, enn hvis man drar ut av huset. 

Det kan også være lurt å finne på noe sammen med andre som også har barn, sånn at barna får flere lekekamerater å spille på, men det er ikke alltid man har den muligheten. Derfor kan det være lurt å ha tenkt ut noen ideer i forkant. 

Her er 5 tips til fine ting man kan gjøre alene med barna, som ikke koster noen verdens ting.
Vil du ha flere tips i tillegg til disse 5, last ned mini-guiden min "gøy med barn" HER.

 • Strandtur
  Dette er også en fin aktivitet selv om været ikke er det beste.
  Ta med bøtte og spade! Barn elsker å leke med vann og sand, finne skjell og krabber. Om det er badetemperatur, er det bare en bonus.


 • Sykkeltur
  Om barna er store nok til å sykle, er det en fin aktivitet, både rundt omkring i nabolaget, kanskje til en lekeplass? Det er også fint å sykle i skogen, om dere har den muligheten. Ta med litt niste og spis på lekeplassen eller i skogen.

 • Skogstur
  En fin aktivitet uansett vær! La turen bli til underveis. Vær nysgjerrig og la barna lede an.  Finn kongler, bær og andre spennende ting som skogen har å by på.


 • Vannlek i hagen
  Er været godt og varmt, er det morsomt å leke med vann i hagen, om dere har den muligheten. En vannspreder kan gi mye glede, men å fylle tomme ketchupflasker og andre flasker med vann og ha vannkrig, er kjempegøy.
  Den gode gamle vannballongkrigen går heller aldri av moten.
 • Lek med erteposer/trene med barna
  Ønsker du å få trent litt, samtidig som du får barna med på en morsom aktivitet?
  Lag en morsom økt i hagen med ulike øvelser som også barna synes er gøy. F.eks. hinke på ett ben, gå store elefantskritt, kaste erteposer, balansere med erteposen på hodet, leke sisten o.l. Dette har jeg gjort mange ganger med stort hell. Barna synes det er kjempegøy.

Ønsker deg en fortsatt god sommer!

PS. Vil du ha flere tips til aktiviteter du kan gjøre med barna i sommer?
Spar masse tid og hodebry og last ned mini-guiden min  "Gøy med barn” her!

I den får du:
- 50 aktiviteter du kan gjøre med barna
- Tips til steder å besøke, som også er fine å dra til alene med barn
- Tips til matretter som metter små mager i sommervarmen