fbpx
Reiser

Å reise på ferie alene med barn

Tre og et halvt år er gått siden denne turen med lille jenta mi, som nå går i tredje klasse. Nå nærmer det seg med stormskritt til samme type tur med lillebror. For i påska reiser vi til Rhodos, bare vi to, og gleder oss til det.
Tenkte derfor at det passet fint å reposte dette innlegget og se tilbake på denne turen og dele noen tips. Så kommer det et nytt reiseinnlegg fra neste tur, om et par-tre uker:-)


Når mannen ikke er like glad i å reise som deg, er det fantastisk når barna vokser opp til å bli like glad i det som deg selv, for da kan du ta med deg de på turer alene:-)

Når barna begynner på skolen, er det ikke like enkelt å reise utenfor skoleferien, ihvertfall ikke i Osloskolen. og jeg hadde lovet at vi skulle ta en sydentur siste året datteren vår gikk i barnehagen. Det var ekstra deilig å kunne dra til varmere strøk i midten av oktober og kunne nyte litt sommer igjen. Og det var ekstra stas å reise på vår første mor-datter ferie, bare oss to.


Men når man reiser alene med en 5-åring, synes jeg personlig, at det kan være greit å reise til et sted som er trygt og som har masse tilbud barna og hvor det er flere barn å leke med. Så kan man reise på storbyferier når de er litt større.
Valget falt derfor på et Ving-hotell på Kypros. Her er det masse som skjer og det er veldig tilrettelagt for både store og små. Når barna er såpass små, blir det en ferie på deres premisser, det bør man nok være innstilt på. Og det er tilrettelagte aktiviteter for barna gjennom hele dagen og kvelden.


Selv hadde jeg kun ett ønske som jeg hadde lyst til å gjøre, nemlig en båtutflukt. Det var en dagstur på sjøen, med soling på dekk og bading fra båten. Dette ble helt klart min favorittdag, hvor vi fikk sett litt andre ting enn hotellet, men 5-åringen koste seg også veldig på denne turen, og forteller idag, to år senere, at det var den fineste dagen hennes også. Vi solte oss på dekk på Katamaranen, kunne se fiskene svømme under oss, og vi fikk badet fra båten. En skikkelig kosedag.Reise alene eller ikke?
Jeg har fått spørsmål flere ganger, om det ikke er skummelt å reise alene eller litt kjedelig?
Skummelt er det overhodet ikke! Når man er på et såpass tilrettelagt og trygt sted, flyr charter, bor med masse skandinavere rundt oss, finnes det ingenting utrygt med det. 
Derimot må jeg innrømme at jeg savnet etterhvert å snakke med andre voksenpersoner i løpet av uka. Klart man veksler et par ord med andre foreldre ved bassengkanten o.l. Men det blir ikke helt det samme som når man kan snakke med partneren sin eller en venninne. 

Men, alt i alt var det en kjempefin ferie! Vi fikk masse tid alene bare vi to, ingen lillebror å dele oppmerksomheten med og vi kom hverandre enda nærmere. Jeg reiser også veldig gjerne alene bare vi to igjen, og jeg gleder meg til neste tur.