fbpx
Trening og Kosthold

Bakte eplebiter med havregryn

Denne oppskriften kan strengt tatt være både en dessert, et lite mellommåltid eller en slags snack når du er litt fysen. 

Du kan så klart skjære eplet i skiver om du vil det, men jeg foretrekker terninger da det blander seg bedre med havregrynene. Om du ikke har behov for en glutenfri variant kan du bytte ut havregryn med bygggryn, speltflak, rugflak, 4-korn eller (hjemmelaget) granola, som du finner oppskrift på her på bloggen.

Om du velger biter eller skiver på eplet er opp til deg. Det går uansett fort å lage denne desserten. Om du bruker kesam naturell eller en annen type smak kan du istedet bruke litt vaniljekrydder over også.

Dette trenger du:

Eple

Havregryn

Honning

Kanel

Kesam vanilje eller original

Slik gjør du: 

Sett ovnen på ca 160 grader. Kutt opp et halvt eple i små terninger. Jo større bitene er jo lengre steketid vil de trenge.

Legg epleterningene på et brett med bakepapir.

Ha over 4 skjeer med havregryn og 0,5 ts honning. Bland det godt sammen og dryss litt kanel over.

Steketiden er ca 15 min, men det er litt avhengig av ovn så følg med.

Ta et par spiseskjeer med kesam i et glass. Ta blandingen med epler og havregryn ut fra ovnen og topp kesamen med en spiseskje, eller mer, av den. Du kan også tilberede det lagvis i glasset, med annenhver del av blandingen og kesamen.

Håper det smaker!

Smaker godt, demper søtsuget og gir kroppen godt påfyll med bra næring.