fbpx
Aktiviteter,  Barn,  Reiser

Reisetips: Besøk i Abra Havn

Ikke sponset innlegg, kun egne opplevelser jeg har lyst til å dele:-)
Siden vi var 2 dager i Dyreparken i fjor, hadde vi bestemt oss for at vi dropper det i år. Men, et godt alternativ når man allikevel er i området, er å ta en tur i Abra Havn. Barna og jeg overnattet der når de var 5 og 2 år, så de husket ikke hvordan det var der. Jeg derimot hadde gode minner fra dette stedet.
For hvis du har barn som er opptatt av Kaptein Sabeltann, synes jeg personlig at du får du mye mer igjen for et besøk her, enn inne i selve dyreparken. I tillegg er det helt gratis å ta en spasertur gjennom denne lille "byen". 

Da vi overnattet her for 4 år siden, synes jeg det stadig skjedde noe spennende for barna, alt fra flaggheising på morgenen av selveste Kapteinen, skattejakt med sjørøvere og et lite show med Kaptein Sabeltann og hans mannskap på kvelden. I tillegg kunne man melde seg på og betale for ekstra aktiviteter, f.eks. tur med den Sorte Dame. Jeg gikk ut ifra at det fortsatt var et lignende opplegg, så det passet bra å ankomme rundt kl.10 når dyreparken åpner, og de fleste er sjekket ut av rommene sine, for da er det veldig rolig der med lite folk.

Det er utrolig fascinerende å se alle detaljene hvordan de har bygget opp denne byen, og man kan kjenne igjen de fleste steder fra tv-innspillingen med Ravn og Pinky. 

Det er flere spennende ting å oppleve og teste ut for barna. Ta deg gjerne en tur inn i dødningehodet, og i Valdermars skute. Kaptein Sabeltanns trone var selvfølgelig et høydepunkt.


Jeg kom på at skutene starter å seile rundt 11-11.30, og når vi da så den Sorte Dame ligge til kai, inne i Abra Havn, ville det ikke være så unaturlig å kunne se skuta og mannskapet seile avgårde. Og riktignok når klokka nærmet seg 11, kom Sabeltanns skygge, Langemann, gående ombord.

Vi sto der helt alene og spurte selvfølgelig om vi kunne få lov til å ta et bilde sammen med han. Og tenk! Nora og Vetle fikk lov å komme ombord og ta et bilde alene sammen med selveste Langemann! Det var to stolte barn det!

Etterhvert kom det endel gjester strømmende til sammen med mannskapet, de hadde bestilt en tur med den Sorte Dame. Det kunne se ut som at de skulle på skattejakt;-) 

Showet startet, og vi ble tilskuere på første rad. Det ble litt sang og musikk, før vi fikk se de seile ut av Abra Havn. Barna og jeg fulgte etter, vinkende til Langemann, som ikke bare vinket tilbake.... Han så de to barna komme vinkende, og kastet plutselig to gullmynter ned til dem. Barna sto og måpte med stjerner i øynene, og i det øyeblikket kunne man nesten se mammahjertet smelte fullstendig. En så liten gest, men fy søren så mye det betyr for dèt barnet som opplever det! Hatten av altså. Selv 9-åringen som mente hun hadde vokst ifra Kaptein Sabeltann, sto der helt bergtatt og mente dette måtte være en av de beste dagene i sitt liv. 

Kjære "Langemann" som sikkert aldri kommer til å lese dette;-)
Du husker det sikkert ikke, men du ga barna våre et magisk øyeblikk i det du så dem, og kastet ned gullmynter til dem. TUSEN TAKK!
Stor klem fra en takknemlig mamma