fbpx
Mat & Allergier

De beste glutenfrie rundstykkene, noensinne!!!!

Gjærbakst er noe av det jeg har savnet mest etter at jeg sluttet med uten. Og å bake selv synes jeg har vært vanskelig. For de av dere som har prøvd å bake glutenfritt, vet nok hva jeg snakker om. Det er godt i det det kommer ut fra ovnen, men dagen etter er det tørt og hardt. Og det er ofte tørt når man tar det opp fra fryseren også.

Men denne oppskriften er en av mine favoritter og etter at jeg kom over den, baker jeg den så ofte som mulig. 

Den inneholder gulrøtter og kesam, som gjør deigen veldig saftig. De er også veldig enkle å bake, bortsett fra at de var litt klissete å bake ut, så jeg baker de ut med skje. Disse er de beste rundstykkene jeg har spist noen gang, ihvertfall glutenfrie, kanskje faktisk de beste overhode!
Og nærmere normale rundstykker kommer man nesten ikke!
Jeg fryser ned to og to, sånn at jeg enkelt kan ta ut det jeg trenger hver dag. Og jeg må si, dette blir min nye følgesvenn. Herved kommer jeg til å fylle fryseren med disse HVER uke!

Stor takk til @breidablikkfruen som er nå er blitt min livsredder på brødfronten! Gjett om jeg skal prøve de andre oppskriftene dine framover;-)
Klikk på linken, så kan du finne denne oppskriften og flere av henne: Breidablikkfruen

Oppskriften har til og med fått fast plass på den store tavleveggen vår:)


​Deler den også her:

Glutenfrie rundstykker med gulrot og kesam

Oppskriften er nok til cirka 15 rundstykker:

5 dl vann

50 gram gjær

2 ss rapsolje

1-2 ts salt

1 ss Fiberhusk

1 ss sirup

1 dl kesam

1-2 revne gulrøtter

2 dl glutenfrie havregryn

500 gram ( 1 boks) Semper Mix med Fiber


(ikke sponset altså;))

Fremgangsmåte: Ta fiberhusk i halvparten av vannet og la det svelle i 10 minutter. Løs gjæren opp i resten av vannet (vannet holder cirka 37 grader). Bland sammen resten av ingrediensene og ha fiberhusken og gjæren opp i blandingen. Kjør i kjøkkenmaskin i cirka 5 min. La deigen forheve under klede i 15 - 20 minutter. Del deigen i 15 biter og trill til rundstykker med litt mel. Glutenfri deig er ofte mye mer klissete enn vanlig deig, og selv om jeg synes denne deigen har en god konsistens vil den nok også oppleves som litt klissete. Sett rundstykkene på stekeplate med bakepapir og la de heve i 40 minutter. Når de er ferdig hevet pensles rundstykkene med egg, og det drysses havregryn eller annet korn over.


Funker supert å fryse også!!

NYYYYT