fbpx
Aktiviteter,  Barn,  Familie- og hverdagsliv

En dag på andelsgård!

Jeg har i lengre tid vurdert å melde oss inn i en andelsgård, sånn at vi har lettere tilgang på kortreist mat, og ikke minst for at det er mye læring for barna hvor de kan få være med å høste inn grønnsaker. Gleden var derfor stor da vi ble invitert med av min gode kollega Ellen, til å bli med en dag på andelsgården Virgenes, som hun er med i, sånn at jeg kunne få litt mer innsikt i hvordan dette faktisk foregår! 

Så en vakker dag i høstferien tok vi med mine barn og hennes tantebarn og reiste til Virgenes gård, som ligger 40 minutter utenfor Larvik. Det hun hadde "glemt" å informere oss om, var jo at vi faktisk måtte jobbe, ha-ha! Ja, for er man andelseier må man gjøre sin del av jobben også, ikke bare høste godsakene. (eller dvs. man kan det også, men å jobbe litt på gården er jo litt av sjarmen da!) Heldigvis hadde vi tatt på oss "riktig" tøy, og barna fikk seg en gledelig overraskelse. Vi var klare for dugnad!

Tore Jardar, som eier gården, (Ja! Han fra "Jakten på kjærligheten" noen år tilbake! Det hadde Ellen også glemt å fortelle😉 ) tok oss vel i mot da vi ankom, og forklarte hva som måtte gjøres den dagen! På planen sto det: Ta opp søtpotet og maisplukking! Gjett om dette var spennende for barna da! De plukket mais med stor iver, jobbet sammen og fylte den ene kurven etter den andre! Stolte som haner og høner,-) kunne de vise fram alt de hadde plukket, og de hadde virkelig gjort litt av en jobb! 

Se så masse mais, mamma!

"Jeg har plukket supermange, mamma!"

Etter en stund kom Tore Jardar og fortalte at det var lunsjtid! De hadde disket opp med tyske pølser og eggetortilla, som vi fikk gleden av å nyte sammen med "sjefen sjøl" og alle de som jobbet på gården. Veldig hyggelig og vi følte oss som en del av familien!

Litt av barnas bidrag til fellesskapet!

Så var det tid for å ta opp søtpoteter! Det var spennende for de største jentene en kort stund, før de oppdaget grisene! Da var de mye mer spennende! De to minste var litt mer utholdende og syntes det var gøy å lete i jorda etter potetene og se hvor mange som hang på hver klase.
Vi fikk jobbet oss gjennom et ganske stort område her også, så alt i alt fikk vi en god arbeidsøkt alle sammen! 

Så spennende å se hvor mange poteter som kommer opp av jorda!

Stor spenning og masse rare røtter

Masse deilig søtpotet! Merkelig nok er det sjelden vi ser sånn form på søtpotetene i butikken. Det er fordi det stilles strenge krav til hvordan de skal se ut. Tenk på alt svinn da! Smaken er jo den samme!

Vi avsluttet med at plukke med oss grønnsakene som Ellen hadde andel på, og jeg må si at jeg var positivt overrasket over hvor rikelig med grønnsaker det var i en andel! I tillegg til grønnsaker tilbyr de også kjøtt og egg, OG de kjører ut til de som bor lengre unna, sånn som Vestfold, Grenland, Kongsberg, Drammen og Oslo.

Så etter denne herlige dagen, vurderer vi sterkt å hive oss med på samme andelsgård til tross for at det er et lite stykke å reise fra oss. Vi følte oss velkomne der, og barna hadde en fantastisk dag som de vil huske lenge! Og det beste av alt, vi fikk masse fin kvalitetstid sammen med barna mens vi gjorde en fin og lærerik aktivitet.
En ekstra bonus var det også for de eldste jentene, som fikk lov til å være med Tore Jardar inn til hønene og samle inn egg. Det var veldig stas! De dro svært fornøyde hjem, med store, stolte smil om munnen!


Tusen takk for oss!