fbpx
Smart Organisering

Få en roligere start på dagen med Ukeshylla!

Denne hylla er en av mine favoritter som jeg innførte i vår familie, og den har gjort underverker for morgenene hos oss mens barna gikk i barnehage og de første par årene på skolen!

Vi gikk fra kaos hver morgen hvor vi lette etter riktig tøy som barna kunne ha på seg og en meget bestemt frøken som protesterte på det meste vi tok fram, til å ha en mer harmonisk og rolig start på dagen!!

Med denne hylla ble det slutt på alle diskusjoner og leting etter klær hver eneste dag! Og med det ble morgenene hyggeligere og mer effektive.

Her er et eksempel på en ukeshylle:

Denne er for to barn, og den kan lett utvides til flere barn, i og med at den er såpass lite plasskrevende

Bredden på hver av disse er 98cm, høyden er 30cm og dybden er 20cm.
Den kan monteres på veggen eller gjør som oss, sett på noen bein på den, om du ikke ønsker å skru den fast.

Vi plasserte den rett utenfor badet, sånn at det for barna ble helt naturlig å ta en boks med seg på vei inn på badet når de skulle kle på seg.

Hver søndag gikk jeg gjennom barnas ukeplaner, før jeg startet å fylle hylla. Dette for å se om de skal noe spesielt i kommende uke, hvor det trengs noe ”ekstra”. Er det turdag, kan det være lurt å legger klær i deretter. Eller om et av barna skal på svømming, kan badetøyet legges klart i hylla. Dette sparte meg for stress den dagen svømmedagen var, hvor sånt lett kan gå i glemmeboka.

Hos så hylla slik ut:
Den øverste hylla er eldstejenta vår sin hylle. Hun gikk i første/andre klasse på skolen og kunne lese. Minstemann gikk i barnehagen og hadde startet så vidt startet å vise interesse for bokstaver og bli kjent med noen av de. Derfor valgte jeg blokkbokstaver til han.

I helgen fikk barna her selv velge hva de ville ha på. Det interessante er at de faktisk etterspurte en kurv for helgen også...

Legg merke til at den siste boksen i rekka er beregnet til pysjen. Dette er fordi den ellers har en tendens til å ligge igjen på badegulvet. På denne måten er den både lett å rydde bort og finne den fram igjen på kvelden.

I tillegg til ukeshylla, kan det være smart å ha en kurv til å putte klær som er "halvrene". Dvs. klær som ikke er møkkete, som de fint kan bruke en dag til. Barna kan fra tidlig av, selv sjekke klærne sine om de har flekker og sortere på riktig sted. På den måten sparer du både tid og miljøet. Om du har kurven ved siden av ukeshylla, blir det enklere og mer effektivt for deg selv når du skal fylle ukeshylla igjen. 

En ukeshylle kan lages på ulike måter. Større barn kan også lage sin egen variant og fylle selv. Poenget med å lage en sånn hylle, er for at vi skal slippe å ta så mange avgjørelser hver eneste dag, og på den måten spare tid og energi hver morgen, når vi allikevel har hundre andre ting å tenke på!

Denne ukeshylla er èn måte å løse det på, kanskje du har andre ideer til hvordan du vil lage din? Del gjerne tips med meg også enten på mail eller på instagram:-)

Vil du ha flere tips, for smarte løsninger eller til å spare tid i hverdagen, kan du klikke deg inn her: ​Organisering og planlegging​​​

Ønsker deg en finfin uke!

 Klem fra Janne