fbpx
DEG

Få fram egoisten i deg!

I helgen traff jeg endelig venninnene mine igjen! Det er så altfor sjelden...
Jeg ble overrasket på sengen tidlig lørdag morgen og ble drukket ut før vårt kommende bryllup! En fantastisk dag fra ende til annen, helt perfekt på alle måter. Været kunne sikkert vært bedre, men det var litt sjarm å sykle en tur i regnværet også.
Dagen var preget av mye latter, fine opplevelser, gode historier- rett og slett en skikkelig herlig, fantastisk fin og morsom jentedag! 

Jeg har bare gode minner fra dagen, ser på bilder og filmer og lengter allerede tilbake. Jeg tar meg i å tenke at dette gjør vi bare så altfor sjelden. Kanskje ikke utdrikningslag direkte, men det å bare være sammen og gjøre noen hyggelige aktiviteter sammen, bare vi jentene.

Mellom all bleieskift, kjøring til fritidsaktiviter og husarbeid er det ingenting som er så befriende som en skikkelig latterkule med venninner. Vi gjør det bare så altfor sjelden, fordi vi jo har en hektisk hverdag, og vi har en tendens til å nedprioritere det. Nedprioritere oss selv rett og slett! 

For når jeg snakker med mine venninner, flere av de småbarnsmødre, så er det noe vi innser at vi alle har til felles, nemlig det at vi alle til tider er veldig slitne. Mennene våre er sikkert også det, men her med venninner har vi også et fristed hvor vi har mulighet til å prate fritt om det. Vi er ikke ute etter hverandres medlidenhet, men vi møter forståelse, fordi vi vet hvordan den andre har det. Og det ender ikke i en krangel eller irritasjon når vi lufter det, slik det ofte kan gå når man snakker med partneren sin, som kanskje opplever at det er han vi klandrer, selv om det ikke er det vi mener.  

Men, menn er nok også bedre til å ta vare på seg selv! De prioriterer ofte seg selv og litt mer egentid, enten det er en god treningsøkt eller det er en dupp på sofaen mens barna løper rundt, og er på den måten flinkere til å hente seg inn. Samtidig er de flinkere til å koble ut hjernen enn vi kvinner. Både ting som har skjedd på jobb, som vi kvinner ofte kan gå å kverne lenge på, men også lyder. Min mann har selektiv hørsel og hører knapt støyen rett rundt ørene på han, mens jeg suger til meg alt som er!  Vi kvinner tenker ofte at vi ikke har tid til å ta vare på oss selv, for hvem skal da ordne middag, brette klærne etc? Vi tror at vi må bruke den tiden på hus og familie, og føler oss fryktelig egoistiske om vi prioriterer oss selv framfor barna. I tillegg er vi ofte så slitne når vi kommer hjem at vi ikke har overskudd til å ta en treningsøkt, og velger heller å bli hjemme. Og jo mindre vi tar vare på oss selv og kommer oss ut, jo mer slitne blir vi, så dette blir jo da en ond sirkel som blir vanskelig å komme seg ut av. Hvorfor er det sånn? Hvorfor er VI sånn? Hvorfor er det så innmari vanskelig å prioritere seg selv med god samvittighet? Menn er jo tydeligvis ikke skapt på samme måte!
Vi er jo også såpass intelligente at vi skjønner at vi har mer å gi når vi tar vare på oss selv, men allikevel er det så utrolig vanskelig å gjennomføre!

Jeg vet helt ærlig ikke hva som skal til for å få det til å bli en vane å prioritere seg selv flere ganger i uka, med trening og venninnekvelder, annet enn å legge det inn i kalenderen og faktisk gjennomføre det. Men jeg vet at vi bare MÅ få det til! Da får vi det bedre med oss selv og slipper å være så slitne, det er jeg sikker på.
JEG skal ihvertfall få det til, har jeg bestemt meg for! Jeg skal ikke bare prøve, jeg skal FÅ det til!
Jeg vil derfor slå et slag for egoismen! Lenge leve egoismen og vår sterkt etterlengtet egentid!!
Bli med du også! Gå ut å kos deg og nyt tiden bare for deg selv og til det DU har lyst til!
La oss alle bli mer egoistiske framover!