fbpx
Familie- og hverdagsliv,  Mat & Allergier

Glutenfrie fylte horn

Hverdagen er i full sving, og med en datter som ikke tåler gluten, trenger vi å ha litt utvalg til matpakka. Lagde en oppskrift i går som jeg ble veldig fornøyd med!
Saftige og gode og perfekt i matpakka!
Hornene kan godt fryses. Ta dem opp på morgenen, så tiner dem og er klare til du eller barna skal spise lunsj.

14 porsjoner

  • 50 g smør
  • 6 dl mandelmelk
  • 1 pk tørrgjær
  • 1,5 fiberhusk
  • 200 g glutenfri melmix
  • 500 g semper mix
  • 50 g glutenfri havregryn
  • 50 g valnøtter
  • 1 ts himalayasalt
  • 2 ts honning
  • 1 ts bakepulver

    Fyll med det du måtte ønske,
    f.eks.
  • skinke og ost
  • fetaost og pesto
  • salami
  • syltetøy
  • kyllingpølser og ost
  1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).
  2. Ha i fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.
  3. Bland sammen det tørre. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Dekk bollen med et klede og la den heve til dobbel størrelse.
  4. Legg på fyllet du ønsker i ytterkant av hver snipp. Rull sammen inn mot midten slik at det formes et horn.
  5. Sett hornene på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev i ca. 30 minutter.
  6. Forvarm stekeovn til 225 °C. Pensle hornene med et sammenvispet egg,.
  7. Stek hornene midt i stekeovnen i ca. 15 minutter til de har fått en fin gyllen farge og er gjennomstekt.
  8. Avkjøles på rist.