fbpx
Mat & Allergier

Glutenfritt på biltur

En av de største utfordringene når man har allergi, er når man er på tur, både små bilturer, f.eks. om du skal en tur på hytta, og må stoppe på veien for å spise, eller du er på en bilferie her hjemme i Norge.

Flere bensinstasjoner har blitt flinkere på å tilby et glutenfritt alternativ, men mange henger fortsatt langt etter, men det kan uansett være lurt å spørre. Plutselig kan du bli positivt overrasket når du får kjøpt pølser med glutenfritt pølsebrød, CirkleK begynner å bli flinke på dette området. Enkelte bensinstasjoner har også en Deli de Luca-kiosk, hvor de tilbyr ofte glutenfri panini. De har også ofte ferske smoothies og yoghurter med glutenfri granola. 
På et fåtall bensinstasjon, kan du sogar få kjøpt glutenfrie boller og skoleboller.

Men, som sagt, henger mange fortsatt langt etter, så det er alltid lurt å ha noe med i veska til den som er allergisk.


F.eks. Frukt, knekkebrød, kjeks, nøtter, påsmurte glutenfrie rundstykker

 

Fastfoodkjeder som f.eks. McDonalds og BurgerKing tilbyr glutenfritt hamburgerbrød, men personlig foretrekker jeg førstnevnte, da den smaker tilnærmet lik den vanlige gluten-varianten.

Ellers kan det være et alternativ å stoppe på en dagligvareforetning, gjerne en med en varmmats-disk. Her har de ofte litt forskjellig utvalg som er glutenfritt. Eventuelt kan du plukke deg en salat, kjøpe frukt og nøtter.

Travel Mamma har sammen en oversikt over hvilke bensinstasjoner som tilbyr noe glutenfritt. Last den gjerne ned på siden her.
Send oss gjerne tips til hvilke bensinstasjoner du har funnet glutenfrie alternativ, så kan vi føre det inn på lista vår. Denne vil jevnlig oppdateres.