fbpx
Mat & Allergier,  Trening og Kosthold

Grønnsaksvafler

Denne sunne oppskriften på vafler er inspirert av Julianne Lyngstad`s grønnsaksvafler i hennes nyeste bok "Tarmstyrkende lavFODMAP-mat". De er glutenfrie, laktosefrie og low fodmap. Grunnen til at denne kun er "inspirert", er bare fordi vi ikke hadde så mye av hver grønnsak som det sto i oppskriften, og fordi vi var litt flere som var på besøk her, så jeg spedde den litt ut med litt ekstra mel og litt melk, men jeg synes den funket veldig bra og barna elsket dem og bestilte dem til skolematen sin umiddelbart;-)
Originaloppskriften til Julianne finner du her.

1/2 pastinakk
1 persillerot
3 gulrøtter
4 egg
1, 5 dl laktosefri melk
150 gram glutenfri melmix (kan bruke bokhvetemel, spelt eller havremel)
10 gram chiafrø
1 ss rapsolje
1 ts bakepulver
1/2 ts salt 

Sånn gjør du

Skrell og rasp pastinakk, persillerot og gulrøtter.
Visp sammen egg, mel, bakepulver, salt og melk. Tilsett revet pastinakk og gulrot. Bruk en stavmikser for å mikse ingrediensene godt sammen, eller hiv alt i en blender om du ikke har stavmikser.
La røra stå i 10 minutter for å svelle.

Stek vaflene i smør og avkjøl på rist. Spises som de er eller med godt pålegg.

NYYYT!