fbpx
DEG

Har DU det bra, har DE det bra!


Ja, dette hører vi mammaer stadig vekk, men allikevel er vi ikke så gode på det! 

Vi spises opp av hverdagens stress og mas, og alle plikter som skal gjøres, alle oppgaver som må utføres, barna som skal følges opp etc. Når vi bare har kommet oss gjennom....så, ja da skal jeg ta vare på meg selv.

Men, tiden forsvinner og vi nedprioriterer det som regel. Og det er i grunnen veldig dumt at vi gjør, fordi vi ender opp med å bli slitne, stresset, tom for energi, får kortere lunte, og blir mer grinete. Jeg faller altfor ofte i fella selv også. Skal bare, skal bare...
Tar vi oss tid til oss selv, vil vi få mer energi, får ladet batteriene og har mer overskudd til å håndtere de tingene som måtte komme på hjemmebane uten å fly i taket for den minste ting. Det er faktisk sånn, at om vi mammaer har det bra, har alle det bra, og om mamma ikke har det bra, vil alle også merke det!

Men, det å skal ta vare på seg selv, handler ikke nødvendigvis om dyre spaopplevelser eller dra på lengre ferier, selv om det også kan være veldig deilig innimellom. 

Noen ganger skal det ikke noe mer til enn å gå seg en tur i skogen, helt alene, eller langs sjøen, kjenne den friske luften mot kinnene, koble av hodet og lytte til lydene av naturen. Det høres kanskje litt klisjé ut, men du verden hvor godt det gjør for kropp og sjel!

Eller, har du mulighet til å stikke hjem fra jobben et par timer tidligere en dag, fyr i peisen, sett deg under pleddet og kos deg med en kopp te og en god bok.

Slå av tv´n en kveld du er hjemme alene, sett på musikk, les et blad og nyt et glass vin selv om det er midt i uka. Eller tenn noen lys og ta deg et varmt bad. Det å trekke litt "luksus" og kos inn i hverdagen og nyte mer, selv om det ikke er ferie eller helg kan gi mer energi og overskudd enn man ofte tror.

Så ta vare på deg selv, også i hverdagen, fine, flinke, gode mamma. Det fortjener du! 

Så, når skal du ha din neste "me-time"? Og hva ser du nå fram til å kose deg med?


Tekst: Janne Nesset
Foto: Fotolia