fbpx
Aktiviteter,  Reiser

Høyfjellshotellferie med barn

Fram til nå har vi egentlig ikke vært så mye på hotellferier med barna, bortsett fra når vi har vært på sydenferier. Vi har stort sett leid hytter, både i Norge og i Sverige, og etterhvert har vi nå også vår egen hytte, så da er det mest det det har gått i.
I tillegg har Magnus, min kjære mann, fram til nå egentlig, ikke helt klart å slappe av når vi har vært på restaurant med barna. Selv om de egentlig ikke er noe spesielt urolige eller verre enn andre barn, så synes han det hele har vært litt stressende, så da har det ikke blitt så mye av det. 

Det var heller ikke planen i år, men vi skal nå i høst få lagt inn vann og avløp i hytta vår. Og dagen før vi skulle reise, fikk vi vite at rørleggeren hadde tid akkurat nå i høstferien, så da måtte vi plutselig finne et annet alternativ, for vi var veldig klar for fjellferie! Og kvelden før avreise, bråbestemte vi oss for å ta inn på hotell og kose oss litt ekstra. (Ikke spons)

Men, en ting er sikkert. Når man har med barn på hotell, og i tillegg ønsker å slappe av selv, er det veldig fint at hotellet er tilpasset barn. En stor fordel er det derfor med både lekerom og basseng. Ekstra pluss er det hvis det er spa eller treningsrom, og gjerne begge deler. 

Har du små barn opp til 6 år, kan man som foreldre da bytte på å få litt egentid og å passe på barna. Eldre barn kan fint gå litt rundt alene, om de føler seg komfortable med det. 

Våre barn er nå 6 og 9 år, og vi følte at en helt ny verden har åpnet seg! 
De kunne nå gå i lekeland selv mens vi foreldre kunne gå i treningsrommet eller ble sittende med et glass vin og prate etter middagen. Vi foreldre kan faktisk slappe av og nyte hele veien vi også! DET er første gang!
I tillegg ble barna også kjent med andre barn og hadde da enda flere å leke med. 

Samtidig fikk vi også kjenne på noen utfordringer også. Kanskje var det litt for mange muligheter og aktiviteter å velge mellom. Det blir lange dager i høyt tempo. Barna legger seg automatisk senere, siden de skal rekke å være med på så mye, og rekker knapt å slappe av, og blir etterhvert veldig slitne. Så da var det opp til oss foreldre å sette av litt tid til å roe ned. Men heldigvis hadde barna begynte å etterspørre tid til å spille spill sammen som familie. For det er jo noe eget ved det også. Den familiekosen det er å spille kort eller brettspill sammen. Så da fikk vi roet ned og spilt litt sammen, noe som var utrolig hyggelig å gjøre.

Dagene ble tilbrakt ute på fjellturer, først i typisk norsk høstvær, før vi fikk oppleve deilig hvit vinter, til alles store glede. Så kommer man inn til dekket bord og kan nyte alle aktiviteter og kos inne med god samvittighet og senkede skuldre etterpå. 

Vi er veldig glade i hyttelivet, men dette frister definitivt til gjentakelse.


Topp 3 tips når du skal velge hotellferie med barn:

- Velg et hotell som er tilpasset barn. Dvs. familiepakker, buffet for barna, lekerom, badeland etc. Da er det stor sjanse for at de som jobber der er vant til barn og at de fleste andre gjester også er familier og i samme situasjon, og du slipper å stadig gå å hysje på barna i frykt for å forstyrre andre gjester.

- Vær tydelig på forventninger før dere ankommer. Mye vil ha mer, og klart er det mer "fri flyt" enn ellers, og har man ikke snakket om hva og hvor mye, kan stemningen bli ganske dårlig når du må sette grensene.
F.eks. skal det spilles bowling hver dag, eller er det kanskje noe dere kun gjør èn gang under oppholdet? Har dere ikke snakket om det på forhånd, kan det hende de ser for seg at det er noe som kommer til å skje hver dag.
Vær også tydelig på hva dere forventer av barna under oppholdet. Når barn er på nye steder og treffer andre barn, er sjansen stor for at grenser testes. Da er det greit å ha snakket om det på forhånd om hva som kommer til å skje, dersom avtaler brytes, så slipper du å måtte ta diskusjoner og konflikter foran alle.

- Sett av tid til egentid til dere selv som foreldre. Barneferie går i høyt tempo og det er godt å få en time for seg selv her og der. Sett også av litt tid til hvile, både for barna og for dere voksne sammen, f.eks med kortspill, brettspill etc.