fbpx
Barn,  Familie- og hverdagsliv

Hvordan kan vi skape magiske øyeblikk i hverdagen?


Øyeblikk vi kan spare på og ta fram når ungene har flyttet hjemmefra og som ungene senere plukker fram som gode minner.

Hva skaper disse øyeblikkene av indre glede og lykke, som gir at blodet bobler og gir livet mening? De små sekundene av samhørighet og nærhet. Som stryker kjærlig forbi og som ikke kan måles i i kroner og øre.

Parent and daughter holding hand together in concept of taking care of the little child

Det å bare være. De øyeblikkene vi skaper i hverdagen som til tider kan synes trivielle og grå. Den hverdagen som er full av gjøren og laden og slitne barn. Det er når du plukker fra hverandre dagene og skaper dem om til minutter, til sekunder. Når du griper deg i å nyte en varm, skitten hånd i den etter en lang dag i barnehagen.

Greier du å gripe dette øyeblikket, se at dette er livet?

Hva gjør du når du kommer hjem med denne slitne ungen, som er trassig og står og hyler og skriker? Hvilken tilstand er du i? Hvordan velger du å ta det? Hva kan være det gode i et slik øyeblikk? 

Foto: Envato

Vanskelig å forstå der og da! MEN det er det som på lang sikt skaper de gode minnene, barnas trygghet og at de vet at din kjærlighet er ubetinget. Du står i stormen og kampen og dere skaper en felles forståelse av verden. En skitten hånd i din, et varmt fang, en ladestasjon, ta deg tiden til å være ditt barns lader. Det er det barn til syvende og sist bærer med seg. At de blir møtt akkurat slik de er med hele seg.
Greier du å stå i stormen?Av Ellen Narten Nordang