fbpx
Familie- og hverdagsliv,  Mat & Allergier

Kjappe, sunne og enkle middager

I en travel hverdag, hvor det er lekser og oppfølging av aktiviteter, er jeg opptatt av å ikke måtte bruke så mye altfor mye tid på middagslagingen. Allikevel ønsker jeg at maten også skal være sunn, og helst hjemmelaget. 

En populær middag hos oss er denne:

Kylling i salat

Skjær grønnsaker i staver. Gulrøtter og agurk er populært hos de fleste barn, og de elsker å kunne plukke det de selv har lyst på. Fyll et salatblad med det du vil av grønnsaker og stekt kyllingfilet.
Kesam naturell eller rømme, smaker godt som dressing.
Server gjerne med ris.

En annen kjapp, enkel og populær rett hjemme hos oss er :


Fiskepinner i pølsebrød/salatblad!

Det er i utgangspunktet samme prinsipp som kylling i salatblad. Men erstatter kyllingen med fisk. Barna elsker fiskepinner i pølsebrød med agurk på toppen. Tåler du ikke brød eller ønsker å gå for en sunnere variant, kan du bytte ut pølsebrødet med salat. Fiskepinnene kan med fordel byttes ut med ren fisk. 
Server med remulade, kesam eller ketchup. 


Sashimi

Og så retten over alle retter, sashimi! Av en eller annen grunn er denne så populær hos barna, at jeg må holde av litt til pappan, om han ikke er kommet hjem enda. Hadde de fått velge, hadde vi hatt sashimi flere dager i uka. En veldig enkel og fin måte å få i barna fisk på, i og med at salmalaksen ikke har så kraftig fiskesmak:)

God middag!