fbpx
Aktiviteter,  Barn,  Reiser

Reisetips: Dagstur til Lindesnes fyr

Idag våknet vi til overraskende nok til overskyet vær!?!
Kan du tenke deg hvor bortskjemt man blir med dette deilige sørlandsværet om sommeren;-)
Vi har jo vært så heldig hver gang vi har vært her, at det alltid er strålende sol.
Men, det er jo også greit at det ikke er bare badevær, sånn at man også får sett og gjort andre ting.

Idag bestemte vi oss derfor spontant til å dra til Lindesnes fyr, Norges sydligste punkt.Det sto jo uansett på agendaen denne sommeren. Vi var der også for to år siden, og barna synes det var så gøy at de hadde ønsker om å dra tilbake dit igjen i år.

Forrige gang vi var der, var vi der på kvelden og det blåste ganske godt. Det var friskt og nesten folketomt. Men da vi ankom i dag, var det strålende sol, veldig varmt og mer eller mindre vindstille. Til og med vimpelen hang slapt ned, og det tror jeg er ganske sjelden man opplever der! Ikke var vi der alene heller, selv om vi ikke ankom før i 15-15.30-tiden. Heldigvis kjørte noen akkurat avgårde da vi kom, så vi klarte å kapre en parkeringsplass.

I inngangspartiet, hadde de barneaktiviteter da vi kom, så barna fikk bygget seg en liten båt. Dette kostet 50kr og var en populær aktivitet. Båtene ble raskt testet ut på nærmeste lille dam, og fikk være med hjem.

Tur opp til tårnet var en selvfølge, men siden barna hadde vært der før, og gledet seg til det neste på lista, ble det en rask affære. Men turen opp i tårnet er verdt et besøk, da utsikten er helt fantastisk. Ikke er det høyt heller, så selv om du ikke er alene der oppe (det var vi forsåvidt forrige gang da vi ankom ved stengetid), er det ikke kø for å komme opp dit. Men med bratte trapper for å komme opp de to etasjene, må barna bare være bittelitt tålmodige og vente på tur for å gå en om gangen opp og ned. 

Men, det er ikke bare selve fyrtårnet som er fascinerende for barn. Alle spennende tuneller og ganger man kan gå gjennom er noe av det mest spennende, ihvertfall var det det for våre barn, og det var det som var dagens høydepunkt også. Gøy å hjemme seg og skremme hverandre, eller å se hvor man faktisk ender opp hen.

Det er også mulig å melde seg på guidede turer, og besøke noen av husene hvor det er utstillinger. Vi valgte å ikke gjøre det denne gangen. Ellers er det hyggelig å bare tusle litt rundt omkring i disse idylliske omgivelsene og se på utsikten eller sette seg ned i sola med en kopp kaffe. 

Ved utgangen/inngangen er det en kafè hvor man kan kjøpe enkle ting som is, kaffe, muffins og vafler. De hadde til og med en egen glutenfri muffin der, men dessverre var de utsolgt for store deler av det som var i isboksen, så den måtte vi kjøpe et annet sted.
I og med at vi kom så sent var også brød-bua og kafeen ved parkeringsplassen stengt når vi skulle dra, så de fikk vi ikke besøkt.
Men, dagen var fantastisk, barna og voksne har kost seg i herlig vær og omgivelser, og vi kommer garantert tilbake igjen en annen gang!