fbpx
Aktiviteter,  Barn,  Reiser

Reisetips: Dresin-sykler på Flekkefjordbanen

I år, som ifjor, leier vi et sommerhus i Søgne utenfor Kristiansand i 4 uker. Ettersom jeg ønsker meg en sommerhytte selv, ønsker vi å teste ut om vi faktisk orker å være en hel sommer på ett og samme sted.

Foreløpig trives vi veldig godt med denne typen ferie, men det avhenger selvfølgelig av at man også får reist rundt på dagsturer innimellom og gjort litt forskjellige ting og utforsket hva nærområdet (og nabobyene) har å tilby. 

En av aktivitetene vi ville teste var Dresinsykler. Og hvis du ikke vet hva det er, ingen fare. Vi hadde heller aldri hørt om det før jeg tilfeldigvis leste om det i en av turistguidene som lå på bordet på hytta "vår";-)

Dresinsykler, eller skinnesykler som de også blir kalt, er tandemsykler hvor to personer sykler og en voksen eller to barn kan sitte på. En fantastisk tur hvor man kan oppleve virkelig vakker natur tett på, mens du sykler på jernbaneskinner.
Flekkefjordbanen er en av flere som tilbyr dette. Turen var på 17km hver vei, og gikk fra Flekkefjord til Sira, gjennom hele 17 tuneller og forbi flere innsjøer. 

Vi bestemte oss spontant, og bestilte billetter på nett allerede for neste dag kl.12.
I tillegg til matpakke og drikke, og litt enkel snacks til barna, hadde vi med hjelmer og hodelykt, men det var det også mulig å leie der. Refleksvester får man utdelt. Greit å kunne synes gjennom tunellene. 

Magnus og jeg syklet, og barna og bagasjen satt på ved siden av, og var veldig fornøyde med det. 

Vi hadde med ekstra jakker i sekken, og de fikk vi absolutt bruk for. Vi angret etterhvert for at vi ikke hadde tatt med vanter til barna, for de ble litt kalde gjennom tunellene siden de satt stille hele turen, med det gikk bra.


Omtrent halvveis var det mulighet for å stoppe og spise matpakke og ta en liten hvil. Ellers var det ikke så lett å ta ta pauser før du kom til endestasjonen, med mindre du løftet av hele dresinen. Den er ikke  kjempetung, men vær uansett forsiktig, her fikk jeg en ordentlig knekk i ryggen da jeg løftet feil, og sliter med den fortsatt..


Jeg personlig opplevde ikke syklingen som veldig tung, men på strekningen fra Flekkefjord er det noen lette motbakker, så da kan det være en fordel å være to voksne som sykler, når to sitter på. Du blir andpusten kan man si, men ikke sliten.
På vei tilbake syklet ikke jeg så mye etter at jeg fikk strekken i ryggen, så da fikk Magnus sykle det meste alene. Turen tilbake var litt lettere, i tillegg til at han trener mye, så det var ingen problem for han å sykle alene med oss tre på.

Turen var kjempefin, og barna synes det var gøy hele veien og kunne til og med tenke seg å ta turen igjen, så dette kan vi absolutt anbefale til alle som har lyst til å oppleve en fin og annerledes tur i vakker natur. 

PS: Dette er IKKE et sponset innlegg, kun vår egen opplevelse og anbefaling!