fbpx
Familie- og hverdagsliv,  Smart Økonomi

Mindre stress? Kjøp inn alle bursdagsgaver nå!

Allerede når barna begynner på storbarnsavdeling i barnehagen, starter bursdagsinvitasjonene å komme, og når de begynner på skolen, er barna gjerne i bursdager flere ganger i måneden.

I større klasser, er mange flinke til å slå sammen bursdagene og feire flere barn sammen. Men, antall bursdagspresanger er allikevel akkurat det samme, og mange foreldre opplever dette som et lite stressmoment. 

Plutselig en dag ligger det en invitasjon i sekken og ungen skal i bursdag om tre dager. Selv skal du ut på jobbreise eller har mange ting i kalenderen som gjør at du knapt rekker innom butikken og kjøpe gave denne uka. Kanskje har invitasjonen blitt borte på veien, og du får en sms om at bursdagen er allerede idag? Snakk om økt stressnivå!

Foto: Fotolia

Gjør deg derfor selv en tjeneste for å spare inn tid og få litt mindre stress ifb. med alle bursdager. Kjøp inn alle gaver allerede nå i januar. På den måten ligger alle gaver klare om det plutselig dukker opp en uventet invitasjon. I tillegg er det også masse salg nå i januar, så du kan da også spare masse penger.

Sjekk gjerne nettbutikkene, så sparer du også tid med å gå rundt i butikkene. 

Foto: Fotolia

Veldig mange inviterer f.eks. jentene i klassen eller guttene i klassen, men dette avhenger gjerne av størrelsen på gruppene. Kjøper du en praktisk gave, som ikke "går ut på dato", og kanskje også er kjønnsnøytral, er det også lettere om barna blir invitert av begge kjønn. 

Pakker du også gavene inn med en gang du har kjøpt de inn, vil du også slippe det stresset med innpakking den dagen bursdagen er. 
Merk f.eks. pakken med "gutt 4 år" eller "jente 10 år" eller om det en kjønnsnøytral gave holder det med å merke den med alder.

Foto: Fotolia


Er du usikker på hvor mange bursdager barna blir invitert i, størrelser og andre ting som kan spille inn, kan det være lurt å kjøpe inn gaver for et halvt år av gangen.
Har du litt større barn, f.eks fra ca. 9-10 års alder og opp, har de gjerne formeninger om hva de selv har lyst til å gi bort, så ta de gjerne med i prosessen, så slipper du diskusjoner eller at de blir flaue for at du har valgt en for "barnslig" eller for kjedelig gave eller lignende;-)

Lykke til!