fbpx
Barn,  Mat & Allergier

Morsomme og enkle tips til mat og snacks du kan servere på Halloween!

Selv om du skal arrangere fest for barna på Halloween, trenger ikke maten være så avansert. De små Halloweengjestene kommer ikke for matens skyld, men det er klart det gir en ekstra woweffekt
Lag mat som er enkel og rask å spise. Enda bedre er det jo om du kan lage klart det meste dagen før, sånn at alt bare er å varme opp og sette fram når du kommer hjem fra jobb.


1. Blodige pølsefingre:
Del grillpølser i to. Lag 3 små snitt slik at det ser ut som fingerledd. Skjer av litt av pølseskinnet på tuppen slik at det ser ut som negler. Sett frem skåler med blod (ketchup) som ungene kan dyppe pølsefingrene i. Kan serveres med hjernemasse (potetmos).


2. Edderkopp-pølser:
Kutt pølsene i ca 4 cm lange biter. Tre ukokt spagetti gjennom pølsene (der du har kuttet dem). Kok dem så i henhold til koketid på spagettien. Trer du kun halve lengder med spagetti gjennom blir det til spiselige edderkopper.


3. Mumie-pølser:
Tvinn deig (f.eks. pinnedeig) rundt pølsene, og la det være et lite glippe til ansikt. Stek i ovnen til deigen blir gjennomstekt. Tegn på øyne med sennep eller ketchup.4. Gulrotsuppe/Gresskarsuppe:
Supper er kjempefine å kunne lage dagen i forveien. Server den gjerne i et gresskar for ekstra halloween-effekt.


5. Kjøttboller med ris/spaghetti:
Kjøttboller er også enkelt og kjapt varme opp i ovnen. Tegn på øyne av ketchup. Server gjerne med blodige gulrotstenger og ris/potetmos som hjernemasse.
Alternativt kan du sette på coctailpinner og servere en skål med blod(ketshup) ved siden av.Tips til enkelt godteri å servere!

Det trenger ikke være avanserte kaker for at det skal bli fest!
Her har du noen tips til litt enklere godsaker:

1. Kjøp ferdige, hvite marengs og tegn på spøkelsefjes ved hjelp av svart konditorfarge på tube.

2. Sett frem skåler med popkorn og legg edderkopper av gele eller plast på toppen.3. Kjøp ferdige kjeks. Tegn på edderkoppbein med smeltet sjokolade. Legg en sjokoladekule på toppen (for eksempel fra løsvekthylla eller M) og tegn på øyne med melis.


4. Kjøp ferdige boller. Tegn edderkoppspinn på bollene med tykk melis. Fest en geleedderkopp på toppen.


5. Lag gele av oransje saft. Hell over i gjennomsiktige engangsglass. Tegn på ansikt gresskaransikt. Som hår kan du legge noen lakrissnører eller stikke oppi noen saltstenger.


Sunnere snacks:

1. Spøkelseshode:
Kutt bananer i 2 og tegn på spøkelseansikt med flytende sjokolade eller konditorfarge på tube (fåes på de fleste matbutikker).2. Klementingresskar:
Skrell klementiner og sett agurkstenger i midten.


3. Vannmelon-hode:
Skjær ut øyne og munn av en vannmelon. Kutt opp vannmelon og annen frukt og fyll hodet med det.


Bilder fra Fotalia.Gooooohohooho Hahahahahahahalloween!