fbpx
Smart Organisering

Sånn får du mer tid til å gjøre ingenting..

Drømmer du om å kunne senke skuldrene og slappe av litt mer?
Kunne sitte å lese en bok en ettermiddag midt i uka, treffe venninner på et glass vin eller ta en liten sykkeltur med familien eller bare sitte å duppe tærne i vannet?

Det høres forlokkende ut og de fleste av oss kunne vel tenke oss det. Men for mange virker dette helt fjernt. særlig når man har små barn. Dagene flyr av gårde og blir spist opp av alle forpliktelser og gjøremål. Hvordan i all verden skal man få tid til det?

Ja, vi har det ofte veldig travelt, og ser ikke helt hvordan vi skal få tid til de gode tingene i livet. For det er jo det livet egentlig handler om, å kunne nyte det mer og glede seg over alt det gode det har å by på.


En ting vi bør starte med, er å senke skuldrene og kravene til oss selv. Den klesvasken går ingen vei, dessverre, og om du utsetter den en dag eller tre, er ingen krise. Bruk den tiden du får til rådighet med god samvittighet til å gjøre ingenting! Det har du fortjent! Men, pass også på å ikke ha dårlig samvittighet eller bruk noe energi på å tenke på den klesvasken som ligger der og venter da! Da vil du ikke klare å nyte tiden du har for deg selv. I så fall er det bedre å få unna den vasken.

En annen ting som kan være lurt å gjøre for å få mer tid til å gjøre ingenting, er å få en oversikt over hvordan vi bruker tiden din. Er det noe du kan legge opp annerledes? Er det noe du kan planlegge litt bedre for på den måten å frigjøre mer tid? Eller om det er noe man kan bruke mindre tid på?

Husk at det også går an å "planlegge seg litt ihjel". Det har jeg brent meg på flere ganger, en svakhet for oss som liker å organisere og planlegge hverdagen, og som synes at det er halve moroa med selve aktiviteten. Men, man kan med ett bli litt fanget i det, og bruke altfor mye tid på planleggingen, tid som kunne vært brukt på helt andre ting, så om du er en av oss som elsker planlegging, prøv å planlegg litt mindre neste gang.


For å få en oversikt over hvordan du bruker tiden din, kan det være fint å bruke et verktøy som hjelper deg å finne ut hvordan du kan frigjøre mer tid til de tingene du ønsker å gjøre mer av.
Jeg har laget et slikt verktøy som gir en god oversikt over dette.

Last ned det ultimate verktøyet som hjelper deg til å frigjøre tid til det du drømmer om, helt gratis
HER!