fbpx
Reiser,  Smart Organisering

Sånn pakker du smart til ferien!

Ferien er like om hjørnet, og for noen er den allerede i gang.
Om du skal reise bort i sommer, enten det er med fly eller bil, må du uansett ha med klær. Og for mange er pakking en stor hodepine!
Først skal man finne ut av hva man skal ha med seg, så skal man få plass til alt i kofferten, og så skal man pakke ut når man kommer fram. Når ferien er over og man skal reise hjem igjen, er det fort gjort å bare hive alt oppi kofferten og lukke igjen, for så å starte den store sorteringsjobben når man kommer hjem. Men, det trenger absolutt ikke være sånn!
Avhengig av hvor man skal og hvor lenge man skal være, er det ulike triks man kan gjøre både for å få bedre plass i kofferten, men også for å holde oversikt over hva man har med seg. 

I fjor var vi èn uke på Sørlandet, hvor vi leide et hus. Jeg valgte å pakke i kofferter for å lettere kunne holde oversikten over innholdet. Ved å sette alle klær på høykant, er det lett å se alle klærne samtidig, og i tillegg er dette en veldig plassbesparende måte å pakke på. Jeg følte heller ikke noe behov for å pakke ut, siden den var så oversiktlig og vi ikke skulle være der så lenge.
Siden det også var vaskemaskin i huset, valgte jeg å vaske gjennom alle klær før vi reiste hjem igjen, og legge klærne tilbake i kofferten på samme måte. Da vi kom hjem igjen, var det enkelt å legge klærne rett tilbake til skapet igjen, og tiden jeg sparte på å slippe den store vaskejobben når jeg kom hjem, var enorm!!

En annet tips jeg vil dele, er å pakke undertøy, sokker og treningstøy i separate poser. Barna synes at det var veldig enkelt å finne fram i tøyet sitt når jeg pakket på denne måten.

I år har jeg også testet en annen måte å pakke på! Nemlig å separere alle klær i pakkposer.
Jeg synes også at dette fungerer veldig godt, men da er det enklere å pakke ut klærne når man kommer fram i stedet for å ha de liggende i kofferten. 

I år har vi leid oss et sommerhus for hele sommeren, så da blir det i hvertfall å pakke ut kofferten, så da heller det mot å gå for pakkposevarianten denne gangen også. 

Og en ting er sikkert; ALLE klær kommer til å bli vasket før vi reiser hjem igjen!

God ferie!

PS! Trenger du en pakkliste til ferien, må du gjerne laste ned min gratis HER!