fbpx

Spar tid i hverdagen


FOTO: Fotolia

Er du en av de som skulle ønske du hadde mer tid? Som ofte tenker at "om jeg bare hadde hatt litt mer tid så..."
Ja, hva skulle du da ha gjort? Hva ville du brukt den ekstra tiden til? HVA DRØMMER DU OM?

Mange drømmer om mer tid, og selv om man ikke kan få flere timer ekstra i døgnet, er det er absolutt mulig å få mer ut av de timene man har. Men, det mange ofte glemmer, er å tenke på eller planlegge inn, HVA de ville brukt den ekstra tiden til! Og hvis dette ikke legges inn i planen, er det heller kanskje ikke noe poeng i å prøve å få ekstra tid.

Derfor spør jeg deg nå:

Hvis du hadde hatt 45 min ekstra hver dag, hva ville DU brukt den på?
- sett mer tv?
- trent mer?
- Vært mer sammen med barna?
- truffet venninner litt oftere?
- startet eller gjenopptatt en ny hobby?
- lest flere bøker?
- meditert?
- andre ting?

I Travel Mamma er jeg opptatt av hvordan DU kan spare mest mulig tid, og gjøre hverdagen enklest mulig for deg selv, sånn at du kan få tid til å nyte mer og gjøre mer av de hyggelige tingene.
Jeg deler tips som er veldig enkle og kan benyttes av absolutt alle, men som kan utgjøre ganske mye i en hektisk hverdag. 

Planlegging

Noe av det viktigste når man skal spare tid, er planlegging. Planlegger du tiden din smart, er det utrolig hvor mye du kan få gjort gjennom uka. 
Mange benytter digitale kalendere, mens andre sverger til papirkalendere. Personlig liker jeg best en kombinasjon. Jeg elsker å notere for hånd når jeg planlegger, men jeg synes også det er kjekt å ha de viktigste avtalene plottet inn på telefonen.


Mine beste tips til planlegging:
Ukesplanlegging - sett av en fast dag i uka til planleggingen

Handle mat en gang i uka - gjerne samme dag som du gjør ukesplanleggingen

Bestill mat på nett - lag faste handlelister i nettbutikken

Planlegge middager 1 gang i måneden 

Jeg benytter som sagt både papir og digitale verktøy. 
Av digitale verktøy benytter jeg min icalender på telefonen, og appen "wunderlist", hvor man kan lage utallige sjekklister. 

Av papirverktøy, benytter jeg søndagplanlegger, familiekalender, månedskalender, årskalender og månedsmeny.

Månedsmenyen kan du få gratis av meg her!

Søndagsplanleggeren kan du få gratis her!

Andre verktøyene jeg bruker, kan du få kjøpt her!


Organisering

En annen viktig bit for å spare mer tid i hverdagen, er å organisere hjemmet smart.
Lager du gode og effektive systemer i huset, er det raskt og enkelt å finne tingene sine.
Er systemene også smart gjennomtenkt og riktig plassert, vil de også spare deg for masse tid i hverdagen.
Å organisere hjemmet smart, er tidkrevende, men investerer du den tiden i den jobben èn gang, vil det spare deg for mange timer i flere år framover. Tips til hvordan du kommer i gang, kan du laste ned gratis her.


Innimellom holder jeg også nettbaserte organiseringskurs. Dette er en fin måte å komme i gang på og jobbe i ditt eget tempo, samtidig som du kan få masse inspirasjon og drahjelp sammen med andre som også jobber med å systematisere hjemmet sitt. I tillegg til veiledning underveis, vil du også få flere ulike verktøy og sjekklister, som gjør jobben enklere for deg.
Er du interessert i å vite når neste kurs starter, kan du melde forhåndsinteresse og få beskjed om dette på mail. Dette er ikke bindende. 
Trykk her for å få beskjed.


Sjekklister

Som de fleste organiseringsnerder, sverger jeg til sjekklister. 
Jeg benytter noen i papirutgaver, men jeg bruker også oftere og oftere appen Wunderlist (ikke sponset) som en av mine digitale verktøy til lister. Her har man nemlig mulighet til å dele enkelte lister med andre. F.eks. hvis vi har glemt noe på butikken, og jeg vil at mannen min skal kjøpe det med på vei hjem, legger jeg det inn i vår felles handleliste der. Han får da beskjed på sin tlf at jeg har lagt inn noe i appen. Når han er i butikken, klikker han bort hver ting fortløpende som han plukker, og jeg får melding om dette i min app. Eller, jeg har også delt pakkliste med venner når vi har hatt felles turer, to-do liste over prosjekter i huset med mannen etc. Du kan lage så mange lister du vil, og du kan gjenbruke de.

Et par faste sjekklister har jeg som sagt i papirutgave, som blant annet pakkliste til fjelltur og pakkliste til sommerferien. 
Last de gjerne ned gratis her:
Pakkliste til fjelltur
Pakkliste til sommerferie

Vil du motta gratis tips til hvordan du kan spare tid og bli mer effektiv i hverdagen? 
Last ned den ultimate sjekklista til hvordan du kan spare tid i hverdagen, helt gratis!