fbpx
Mat & Allergier

Spinatsalat med karamelliserte valnøtter

Nok en nydelig dag her på det blide Sørland, og siden det ikke var så mye vind på formiddagen idag, bestemte vi oss for å ta en liten båttur med båten som vi leier sammen med sommerhuset. Siden den ikke er større enn 17fot, er det best å kjøre på "rolige" dager. 

Vi endte opp på det stedet vi giftet oss for to uker siden. Der er vi godt kjent og det er lett å legge til ved brygga. I tillegg veldig lite folk der, og helt nydelig, så en skjult perle rett og slett, som vi elsker å dra til. Bilder fra dagen kan du finne på instasstory  på instagram (profilnavn: travelmammano)

Mens vi var der, blåste det opp endel, så turen tilbake ble litt mer våt og bølgete, så det var deilig å komme hjem igjen;-)

Ikke den vakreste svanen i skjærgården, men den tar oss rundt, så vi er godt fornøyd:-)

Nå er det en stund siden jeg har delt en oppskrift, så da tenkte jeg det kunne passe med en superenkel oppskrift på en sommersalat. Det som er så kjekt med denne er at den tar så kort tid å lage (hvis du har karamellisert nøttene i forkant) at  du kan lage den mens dere er på f.eks på båttur. Den passer fint både som en enkeltstående rett og som tilbehør til andre retter. Jeg tåler ikke så godt sukker, så jeg foretrekker å bruke en sukkerfri variant til karamelliseringen

Karamelliserte valnøtter:
Kutt valnøttene opp i mindre biter og stek noen minutter i tørr stekepanne.
Legg de så over i en skål.
Hell over ca 2 spiseskjeer fibersirup og bland godt. 
Hell så tilbake blandingen i stekepanna og stek noen minutter på middels varme mens du rører med en stekespade. Når nøttene får en blank farge, er de ferdige. Legg så over på et fat og avkjøl.

Til 2 personer som en enkeltstående salat, trenger du:

1 pose spinat
1 kurv jordbær
1 avokado
100 gr karamelliserte valnøtter
kremet balsamico
Brun fibersirup/honning

Hell spinaten i en skål.
Skjær jordbær og avokado i passe store biter.
Strø så over de karamelliserte valnøttene.
Hell så over kremet balsamico til slutt.

Så er det bare å nyte:-)

Ha en fortsatt fin sommeruke!