fbpx
Mat & Allergier

Sukkerfrie marshmallows


I og med at jeg har funnet ut at jeg reagerer utrolig dårlig på for mye sukker, og hadde planer om å ha pikekyss i mitt forestående bryllup, var jeg på utkikk etter en oppskrift på sukkerfrie pikekyss. Jeg kom over Anne Brith sin oppskrift på bloggen hennes, hvor hun pussig nok skulle lage marsmallows og hadde glemt et brett i ovnen over natta, og de hadde da blitt til pikekyss. 
Perfekt tenkte jeg, den oppskriften så jo veldig god ut. Jeg lagde en porsjon og satte inn i ovnen med døra på gløtt over natta, men ett døgn senere er det fortsatt marshmallows her hos meg, så da fullførte jeg rett og slett den oppskriften, og lagde ferdig marshmallowsene;) Jeg hadde uansett tenkt å ha det også i bryllupet, så det var uansett kjekt å ha det unna også. Får bare håpe at de holder seg i det tette glass fram til den store dagen. Men pikekyssene, de har jeg fortsatt til gode å lage, så det får bli neste prosjekt. 

Oppskriften får du her: 

  • 25 g gelatinpulver
  • 1 dl Zeroh (valgfri smak, jeg brukte villbringebær)
  • 1 dl vann
  • 200 g fibersirup

Bland gelatinpulver med 1 dl vann.
Ha fibersirup og saft i en kjele og varm dette forsiktig opp. Det skal ikke koke.

Ha gelatinen i den varme blandingen og la det hele løse seg opp. Når alt er løst opp så heller du alt i en kjøkkenmaskin. Pisk opp massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så til maks hastighet i 10 minutter til.

Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut topper med en rund tupp eller bare klipp et hull i sprøyteposen om du ikke har en rund tupp.

La marshmallowsene stå og stivne. Lag så en skål med potetmel og en med sukrinmelis. Dypp bitene i potetmel før du dypper de i sukrinmelis. Legg over på en tallerken og nyt. Evt. putt de i lufttette bokserglass.

Bon apetìt!

PS! Originaloppskriften til Anne Brith finner du her.