fbpx
Mat & Allergier

Superenkel bærpai uten sukker, melk og gluten

Her kommer endelig oppskriften på bærpaien som jeg lovte for noen dager siden. 
Paien lagde jeg kjapt en ettermiddag av det jeg hadde i skapet, da en venninne med barna skulle komme på middagsbesøk. Lun pai er en sikker vinner, og den kan lages med alt av frukt og bær. Selv valgte jeg skogsbær, da jeg hadde en pose frosne skogsbær i fryseren. Paien er glutenfri, melkefri og sukkerfri. 

Du trenger:

1 pose skogsbærblanding, eller annen frukt/bær
3 ss sukrin gold

75g melkefritt smør i biter
1ss sukrin gold
2,5 dl havregryn
2,5dl grov melmix (glutenfri)

Sett ovnen på 200gr.
Tin skogsbærblandingen og la stå noen minutter så sukkeret får trukket inn. 

Kle en paiform med bakepapir
Bland alt det tørre med smør sånn at det blir en fast deig. Legg den over i paiformen og klem den ut i formen, men spar av litt av deigen som skal smuldres over til slutt.
​Hell over skogsbærblandingen og strø over resten av deigen.

Stekes midt i ovnen i 40 min. Server mens paien fortsatt er lunket, og gjerne med vaniljesaus eller is. For en melkefri variant, kan du også bruke vaniljesaus uten melk.

Nyyt!