fbpx
Aktiviteter,  Reiser

På sykkelferie med barn langs Götakanalen


Drømmer du om sykkelferie med barna, men du er usikker på om de er for små?
Ta turen langs Götakanalen! En lett tur i fantastiske omgivelser og mange ting som skjer underveis.


Göta Kanal har 58 sluser, starter i Sjötorp ved Vänern, og går til Mem ved Östersjön. Vi har tatt denne turen to ganger. Den første gangen var da eldstejenta vår var 1 år og satt i sykkelvognen. Hun elsket det(!) Da syklet vi fra Sjötorp til Karlsborg og tilbake igjen (ca. 15 mil tur/retur)
Den andre gangen var barna 2 og 5 år, og eldstejenta syklet selv, så da tok vi en litt kortere tur og syklet fra Sjötorp til Wassbacken (68km). Fine grusveier hele veien og det er helt flatt.

Vi hadde med telt, så vi sov noen netter i telt og noen netter i hytte. Campingplassene underveis er veldig fine, og den på Töreboda har til og med basseng.
Det er også mulig å overnatte på hotell eller en av de morsomme hyttene, formet som trestammer og sopper på Norrkvarn eller leie rom på et av pensjonatene underveis.

Det beste med sykkelferie, er at man kommer så tett på naturen. Sansene forsterkes med alle lukter og lyder, og det er mye å se på. En annen ting, er at man har så god tid, føler at tiden står stille, og turen blir til underveis. Man stresser ikke fra A til B, men stopper når man føler for det, eller når det er ting man har lyst til å se på. Eller om man får lyst på en is, kan man stoppe på de hyggelige cafeene som ligger langs kanalen. Sitte der og se på alle båtene som passerer gjennom slusene. 

Det er også verdt å stoppe på Norrkvarn. Her er det laget en egen miniatyrutgave av Götakanalen. Barna kan også låne båter her og kjøre rundt med.

Er du bekymret for om dere klarer å motivere poden til å sykle hele veien?
Reis sammen med en annen familie med barn i samme alder. Vår datter hadde ikke syklet så veldig langt før, men sammen med fetteren som var like gammel, gikk det som en drøm.
I tillegg var det ekstra gøy å ha noen å leke med underveis.

Fint å reise med fetter og kusine:-)


Tips:
Du kan leie sykler i Sjötorp, men vi hadde med våre egne.
Vi hadde også med to sykkelvogner. En til bagasje og en som minsten satt i.
Ta med litt mat og oppbevar i sykkelvognen. Liten kjølebag kan være smart.
Det er mulig å kjøpe mat underveis, men det kan være lurt å ha med litt brød og pålegg, og kanskje litt kjeks til motivasjon om det skulle bli nødvendig.
Husk å fylle flasker/drikkesekker med vann.
Det kan også være lurt å ha med et par små leker for barn som sitter i sykkelvognen, sånn just in case;-)