fbpx
Reiser

Tips til flyreisen når du reiser med barn!

Skal du ut og fly med små og mellomstore barn, og gruer deg til flyreisen?
Her er noen tips som kan være nyttige!

La meg først starte med å si at barn er forskjellige og har ulike måter både å håndtere ulike situasjoner på, men også ulik grad av tålmodighet. 
Men, små barn har ikke tidsbegrep, og det tar noen år før de begynner å forstå hva tid er og hvor lang tid ulike ting tar, og da er det ikke alltid så lett for dem å forstå hvor lang en reise skal være.

Det viktigste du kan gjøre, er å forberede de på at reisen vil ta mange timer og at det er lenge, hvis det er tilfelle. Bare det at de er innstilt på at det tar laang tid, opplever jeg som enklere i seg selv. Har du noe å sammenligne med, er det lettere for de å få en følelse av tiden det vil ta. For eksempel "helt fram til 2.måltid i barnehagen" eller "en hel skoledag", eller så og så mange episoder på noe de pleier å se på nettbrettet.

Det er også lurt å forberede de steg for steg hva som kommer til å skje gjennom hele reisen, særlig om barna ikke har flydd så mye fra før. Alt fra når dere drar hjemifra og  parkeringsplassen på flyplassen til dere ankommer stedet dere skal bo på reisemålet.

De fleste barn elsker å ha sin egen bagasje med, gjerne en trillekoffert de stolt kan trille gjennom flyplassen, og det er stas å ha sin egen sekk med håndbagasjen med.

Når det gjelder barnas håndbagasje, er det lurt å tenke gjennom hele reisen skritt for skritt når du pakker den, og hva de vil få bruk for underveis.
Alt fra ekstra klær, til noe å leke med, kosebamse og noe godt å spise på.

Så stolt med nye solbriller og egen sekk.

Skal du på en lang flytur, er det kjekt å ha små overraskelser til barna underveis. Kanskje en ny tegnebok eller en aktivitetsbok? Eller et lite memoryspill? Tiden går fortere for dem, og for deg som forelder som også kan slappe av og nyte mer:-)

Da barna var baby, pleide jeg å pakke ned noen nye leker, evt ta med noen leker de ikke hadde brukt på lenge, og spre de utover flyturen. Etterhvert som de ble eldre har jeg tilpasset spill og leker, men det at det er noe nytt som de ikke har prøvd før, er spennende og ekstra gøy, og det forkorter flyturen.

Når vi nå reiste til Gran Canaria, la jeg fram noen ting barna skulle pakke ned i sekken sin, og noe fikk de velge selv. Det synes de var spennende og gøy i seg selv.  Men når de hadde lagt seg, puttet jeg nedi et lite lego byggesett nederst i sekken deres. Jeg sa ingenting om det til dem, og midt i flyturen, når de begynte å gå gjennom sekken etter noe å leke med, oppdaget de til sin legoen til stor glede. På den måten ble de sittende å bygge ganske lenge og deretter var det stas å leke med det.

Dette pleier jeg å pakke i barnas håndbagasje:

  • En ekstra jakke/genser
  • Kosebamse
  • Lesestoff
  • Tegnesaker
  • Leker jeg vet de liker å leke med
  • En liten overraskelse, gjerne lego
  • Mat og drikke
  • Litt godteri/snacks


Håper det var nyttige tips som du også får bruk for på neste flytur!

Vil du ha min pakkliste til ferien, kan du laste den ned gratis her.

God tur!