fbpx
DEG

Unn deg selv litt egentid- med god samvittighet!

Er du flink til å ta deg tid til deg selv og dine ting? 
Supert hvis du er det, men mange av oss, meg inkludert, er ikke noe flinke til å prioritere oss selv, spesielt i helger og ferier. Hvorfor?

Godt spørsmål og jeg har egentlig ikke noe godt svar på det. Selv får jeg altfor raskt dårlig samvittighet, eller jeg er redd for å gå glipp av noen minutter med familien eller jeg begynner å savne de etter kort tid. Kanskje er det også fordi vi ikke har noen konkret plan for hva jeg vil gjøre med den tiden vi da har til rådighet?
Heldigvis har jeg blitt bedre på det etterhvert, og kanskje enda tydeligere sett behovet for det selv i større grad enn før, men jeg kan fortsatt bli bedre på det:)

En ting er ihvertfall sikkert; får vi litt tid for oss selv og til egne tanker, får vi en pause, kommer litt til oss selv igjen, henter mer energi og vi blir dermed også bedre mammaer og pappaer. Det er jeg overbevist om!

Jeg slår derfor et slag for egentiden i disse ferietider. Vi skal ikke ha dårlig samvittighet for å stjele oss noen minutter for oss selv. Tvert om, i ferien når man er så tett på hverandre døgnet rundt, bør vi virkelig prioritere det. Da vil vi ha mer å gi til de rundt oss.

Kanskje er det vanskelig å få tatt en hel time, men prøv i hvertfall å få deg minst en halvtime for deg selv hver dag. Stikk av en time mens de andre er hjemme eller på hytta, eller bli igjen på hytta mens de andre er på tur eller i bakken.

1. Ta deg en velfortjent skitur eller en treningsøkt

2. Trekk deg tilbake en time og les en god bok/evt hør på lydbok med en kopp kakao eller et glass vin

3. Gå deg en tur helt alene og nyt lyden av naturen.

4. Ta deg et avslappende bad eller badstue, eller begge deler hvis du har mulighet.

5. Sett deg og slapp av i solveggen med god samvittighet, mens de andre er på tur


Uansett hva du gjør, prioriter den tiden for deg selv!
Jeg skal også prøve å få meg minst en halvtime for meg selv hver dag. Vil du få med deg hvordan det går, kan du følge meg på "stories" i instagram under navnet @smart_organisering